Grace Teahouse
 
 
 

black


  Old Tea Tree Dian Hong   

10 g 50kr
Antal:

50 g 89kr
Antal:

Closebuy with tea?

Varor Pris per enhet Antal Pris Ta bort

Ship 0 kr
Total 0 kr
Check Out


(foto av Li Bo from Yunnan)

URSPRUNG

Old Tea Tree Dian Hong är vårt val av Svart te 2016. Det är framställt av späda blad från de mycket gamla teträden som växer i de tropiska regnskogarna i västra Yunnan.

Dian Hong betyder Svart Te från Yunnan.

Beläget i det östra hörnet av Himalayas bergsland,är Yunnan Kinas  sydvästra provins som gränsar till Myanmar, Laos och Vietnam.

Yunnan innefattar över tjugo etniska minoriteter, som Bulang, Naxi, Dai, Yi, Hani, Lili, Tibetaner.…. Dessa multi etniska grupper skapar en färgstark historia, kultur och sedvänjor.

Yunnan har rika naturresurser, särskilt i det sydvästra hörnet. Där finns Kinas mäktigaste regnskogar. Bredden i växtligheten är mycket omfattande. Man omnämner området som 

”växternas kungarike”. Här finns världens äldsta te träd. Några av dem är mer än 2700 år gamla.

De här träden är mycket höga. Det finns exemplar som är mer än 40 meter höga. De lokala Bulang etniska grupperna vördar dessa träd som guld som givits av deras anfäder.

Vårt urval av Old Tea Tree Dian Hong är exakt det fint producerade svarta te som utvecklats enligt traditionella metoder av lokala Bulang te farmare.
 


Hur skall man bäst kunna njuta av Old Tea Tree Dian Hong?

 

Äventyret börjar redan när Du öppnar Din förpackning. Du förnimmer en söt fruktig doft, som är mycket behaglig. Efter fem sekunder i det heta vattnet får brygden en gyllene och klar färg. När Du sträcker på tebladen kan Du se en oregelbunden och ”tandad” kant. Du kan också känna att bladen är flexibla och elastiska. Allt detta är ett tecken på mycket hög kvalitet.

 

Teet har en utsökt rund doft, aningen söt med en känsla av vilda skogsblommor. Det ger en något söt eftersmak med en känsla av renhet och en viss torrhet. Vi rekommenderar Er att njuta av detta te tillsammans med stekt eller grillat kött eller en krämig kaka.

 

 

 Hur brygger man bäst Old Tea Tree Dian Hong
 

Snabbt och ofta i en liten tekanna.

4 gram te i 300ml vatten. Temperature bör vara 85 - 90 grader.

Teet bör dra under en mycket kort tid, 5 - 6 sekunder bara.Undvik att koka över.

Detta te kan bryggas fyra till fem gånger, 5 - 6 sekunder varje gång.

 

           Mitt konto   Min kundvagn( 0 )    Köpvillkor   Om oss
 
Website author: Grace Guo   English advisor: Dr Andrew Hull   Swedish translation: Lars Jeding
All copyrights reserved !
Design & photographer : Yannan Li    Webmaster: Fu Tang